Over ons

Wat is de Physics Fair en wie zijn wij?

De Physics Fair, ook wel de Natuurkunde Kermis genoemd, is een evenement waarbij natuurkunde door middel van experimenten op een verrassende, leerzame en spectaculaire wijze aan het publiek wordt vertoond. De natuurkunde wordt tot leven gebracht in verschillende vormen, van demonstraties voor een groot publiek, tot workshops of open dagen met veel experimenten.

De Natuurkunde Kermis is geschikt voor een publiek van alle leeftijden - van jong tot oud - en met elk niveau van voorkennis - van de basisschool tot een natuurkundig congres.

Wij bieden verschillende stijlen van de Natuurkunde Kermis. Een show, een quiz, of een markt, we hebben altijd de perfecte Natuurkunde Kermis voor iedere gelegenheid.

Onze enthousiaste natuurkundestudenten van de Universiteit van Amsterdam voeren de experimenten uit en vertellen het publiek welke natuurkundige principes aan de experimenten ten grondslag liggen. Zij doen dit met een zichtbare en aanstekelijke bewondering voor de schoonheid en elegantie van de natuur.

De Physics Fair (Natuurkunde Kermis) is op de Universiteit van Amsterdam opgezet door drs C.L. (Paul) Vlaanderen, waarbij Jacques Visser in de beginjaren de contacten legde voor de evementen. Vanaf het begin van de jaren 80 is Paul bezig geweest met het ontwikkelen van experimenten voor de Physics Fair. Paul is nog steeds betrokken bij de organisatie, voornamelijk bij het ontwikkelen van experimenten en instructiemateriaal voor de evenementen.

Tegenwoordig wordt de Physics Fair gerund door enthousiaste natuurkunde studenten, in samenwerking met de Natuurwetenschappelijke Studievereniging NSA en de ITS academy. De huidige commissieleden zijn: Stefanie Fijma, Robbie Škoravić, Amy Oppong, Cas van Veen, Max Verweg, Nanne Hempel, Migle Vysniauskaite en David Hendriks

Voor een overzicht van de verschillende vormen van de Physics Fair, kijk dan op deze pagina.

U kunt ook contact met ons opnemen of een Physics Fair aanvragen.